23.55

idag jobbade jag bara till två, vilket var skönt. Jag hade tänkt hinna med massor då men riktigt så blev det ju inte. Jag har iaf hunnit dammsuga och det var ju då verkligen behövligt, sjukt mycket sand jag och min hund hade dragit in!

Egentligen hade jag tänkt ringa djursjukhuset idag och boka tiden för min hund, så jag försökte verkligen trigga upp honom så han skulle göra nå dumt. Men det gick inte, det var precis som att han visste att det inte riktigt var läge för det.. Så det blev inget, jag gör som jag har gjort alla andra gånger, skjuter upp det!

Senare idag var jag hem till långgatan. Pappa ringde och ville att jag skulle komma så han fick tvätta min bil och byta en list, och det tackar man ju inte nej till direkt ;p Så då passade jag på att låta mamma lägga i en silvertoning i mitt hår så det  skulle bli lite mindre gult, ska ju fixa slingor i det om en månad men en månad kan kännas väldigt länge ibland.

Om ganska precis en månad slutar jag på konsum och då vill jag verkligen fara utomlands, hur många gånger har jag inte sagt det nu? FÖÖÖLJJJJ NÅN!!! :) haha


Imorgon är det valborg och jag har ingen aning med vem eller vart jag ska hänga, men det löser sig nog, jag vet ju några som alltid är på :)





ett avsnitt av andra avenyn kvar, hur bra är inte det då ;) haha!
puss!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

tre djupa andetag

nu är det inte länge kvar till valborg alltså, och om den där jävla idiot som förstörde hela mitt liv förra året kommer iår då dödar jag han, på allvar jag vet inte vad jag tar mig till då!
Men annars ska det bli kul, annars ska jag fan se till att det blir kul inget annat än just det kan förstöra min kväll!


Haha sitter och lyssnar på min granne när han skrålaar, alltså han är fan knäpp på riktigt :p


Annars har dagen varit precis som vanligt, jobbade till 19 sen har jag hunnit vara med Maria ett tag åkt en sväng runt byn i hennes bil :), chillat lite och sen tog jag en långpromenad med Viggo. Även fast jag tänkte låta bli och vara slö så blev det ändå så, och det är jag rätt nöjd över :) hehe
Nu är det natt igen och jag ska bara sitta här och göra mest ingenting, snoka lite ;) och kanske till och med se lite andra avenyn, haha.

Egentligen borde jag diska men det får vänta!


hejdå :)

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

haha gammal!

haha för nån dag sen gjorde jag nå sånt där test på facebook för att se min ålder, det visade sig att jag var 55 år! haha jag höll på att skratta ihjäl mig, är jag verkligen så tantig? Så idag gjorde jag ett nytt, vuxenpoäng. com och då blev jag 28,9 år. Lite bättre men ändååå. Jag ska egentligen ha familj och barn enligt dom där testen och hela faderullan. Eller det är iaf så jag vill att det ska vara när jag börjar närma mig 30.

Nu har jag iaf duschat och slängt i en tvätt i maskin så nu känner jag mig lite piggare och lite duktigare :) Viggo är totalt död han har bara rört sig då han blivit törstig eller då han ska byta sovplats. Men snart måste jag nog ut med honom ändå. Oj vad det kändes jobbigt just idag. Söndagar är så himla jobbiga, man har aldrig nå att göra, och allt känns jobbigt, och man är helt sliteeeen! Men imorgon är det måndag, och inte fan är det nå bättre :p Haha,




Ikväll kommer tre avsnitt av andra avenyn ut :) Vilken tönt jag är! hahaha.
tjadå
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

söndag

ihelgen har jag varit i stugan. Viggo behövde de om inte annat, han är lugn i flera dagar efter vi har varit i stugan och han fått springa av sig :)
For hem imorse orkade inte fara ut, plus att Kim blev så jävla dum som han kan bli ibland. Skönt att komma hem, för egentligen har jag massor jag borde göra. Tvättkorgen är överfull, och  dom menar jag ÖVERFULL och det är rätt dammigt så dammsuga av här lite är väl också på tiden.

Igår fick Viggo av sina spel och blev helt tokig, jag förstår inte varför han ska måsta förstöra så mycket. Så nu är det  inte länge kvar, jag måste liksom gör ett val nU!
ååh.

På onsdag blire fest, haha det känns kul, jag är taggad :) Det ska bli ett bra valborg iår, kan då inte bli sämre än förra året iaf...


Nu ska jag nog dusha lite och bli ren.
PUSS
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

Göra nån nytta?

Imorgon har jag tänkt vara helt nyttig, städa, diska, tvätta kläder och bilen. Får see om jag lyckas göra det också, för jag är bäst på att skjuta upp saker!

Vet inte hur det kommer bli med allt till hösten, allt känns bara gormigt och jobbigt, och mamma och pappa är cp! Varför ska dom allitid bry sig så jävla mycket....


Nej nu ska jag väl sova en stund.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

en helt okej dag :)

idag har varit en rätt bra dag faktiskt. Jobbade till 14 och sen for jag och Kim upp till jokkmokk för att köpa hundmat, fanns inte mycket annat där att göra så vi löpte en korv for runt en kort liten stund och sen hem till vuollerim igen. Stannade på långgatan ett tag och tiggde till mig mat som vanligt, haha. Jag är fan bra på det där! Och oftast tänker jag att idag ska jag fara hem och äta men så blire ändå inte så. Fast nu låter det som att jag alltid far hem och äter och så är det ju ine riktigt. Men dom gånger jag lyckas vara där kring middagstid då blir det liksom att jag snyltar lite, eller bli bjuden faktiskt! :) Jaja efter maten färgade jag mammas hår och sen for jag och Kim ut och härjade lite med Viggo. Han fick springa av sig, sen träna vi lite stanna och efter det hade kim och han race. Kim på cykeln och Viggo sprang.. Haha och Viggo vann, trots att Kim fick försprång! :)

Sen for jag hem och var ute på en 40 min promenad med mamma. Men hon har blivit så lat, förr gick vi alltid en timme iaf men nu ska hon högst gå en halvtimme sen börjar hon gnälla om det ena och de andra, helt jobbigt! :p

Jag satt och längta till valborg nyss, helt kul det ska bli att gå ut lite. Har ju som varit dåligt med det på sisone för mig med allt jobb och hunden. Men nu jäklar! ;) Måste bara fixa kameran, eller datorn snarare! Den har varit helt konstig sen jag formatera om dne och ingenting funkar, verken usbkabeln eller där man kan stoppa in minneskortet så jag har liksom inte kunnat lägga in nå bilder på hur länge som helst, så nu börjar nog kameran bli fulll med kort snart.
Hade tänkt be kent hjälpa mig men ska det fixas innan valborg blir det ju lite problem alltså.. :p
Jaja det löser sig alltid på nå vis... :)


nu ska jag väl fika nå för min mage kurrar, och sen är det väl egentligen sängen som gäller



puss!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

blond igen

idag har jag haft en stressig dag. Först stress till jobbet (trots mitt inlägg igår hjälpte det inte, jag var lika jävla seg :p) Lyckades prata med monica så jag fick sluta en timme tidigare, klockan ett. Då skulle jag och pappa nämligen till luleå för att kolla lägenheter, få mitt hår fixat och pappa skulle hämta nå stål eller var det var :p Så det blev jättestressigt alltihop och ändå kom vi inte hem fören vid 23.00 nån gång.. Men det var kul, det är inte allt för ofta jag och min far tar en hel dag med varandra, själva! :)

Det blir nog ingen lägenhet för mig än, bostadrätterna var svinfin, elller iaf den ena men min far tog mig till insikt att jag inte vill stå där med en fin lägenhet och ingenting mer varje månad, så jag blev tvungen ge upp min dröm :(
Meeen förhoppningsvis hittar jag nå annat, nästan lika bra :) FÖRHOPPNINGSVIS!


På lördag fyller mamma år och jag har lika svårt att hitta nå ått henne som jag hade åt resten av mina familjmedlemmar det här året, men nu efter det här är det då slut för iår :)



Imorgon ska jag upp och jobba, och jag borde verkligen slå av den här och bara lägga mig på kudden och sova men alltid är det nå som håller mig vaken ;)
Och nu är jag blond igen btw... känns som skönt :):)






/K
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

kvällspigg tjej

nu sitter jag här som vanligt vid den här tiden, lika pigg och lika lite att göra och veta att jag bord egentligen sova för att det inte ska bli som varenda morgon för mig. Det spelar ingen roll, hur jag än gör så lyckas jag alltid med att stiga upp försent så jag får stresssa och kommer alltid nån minut försent, och dom få gångerna jag faktiskt lyckas stiga upp lite tidigare är jag så nöjd öve rmig själv och tror liksom att jag har all tid i världen, och då slutar det ändå på samma vis som alla andra dagar. Min sömnklocka går helt fel och det är faktiskt jättejobbigt. Jag beundrar alla människor som är morgonpigga, som liksom kan stiga upp sex på morgon när dom är lediga sitta och dricka kaffe, lyssna på radio och ta det lugnt, utan att vara svintrött och bara längta till sängen. Dom missar iofs oftast det här sköna lugnt som jag kan känna när jag är ute och går med Viggo vid elva, tolv tiden på natten då det är mörkt och släckt överallt och man har all tid i världen på att inte behöva göra nånting förutom att ta det lugnt.

oj det där blev nog en helt jobbig text som ingen säkert orkar läsa, men ändå.

Igår var jag på personalfest med konsum. Haha det var faktiskt mycket roligare än vad jag förväntat mig. Alla var så glada och trevlig, så är inte riktigt alla på själva konsum, inte sådär iaf. Först hängde vi på konsum och hade lotteri, drack, åt chips och surrade. Sen for vi till hotellet där vi åt plankstek, helt gott vareee :) Och efter det körde vi lite karaoke. Terje var kung och hade en egen mick, haha och jag carina och anita gjorde ett tappert försök att hänga med medans dom andra satt och kolla på, allt var helt komiskt egentligen men ändå så kul. Kan ju ändå tänka mig hur det såg ut hela spektaklet ;p hahaha. Sen kom Carita och hämta mig och vi hängde hos jimmy ett tag, innan jag blev trött åt lite vanliljyoghurt och gick hem. Men det var en trevlig kväll, en på mycket länge. Jag har mest jobbat varje helg enda sen jul och dom få helger jag varit ledig ha jag annars tillbringat i stugan så det var skönt att göra nånting annat, umgås lite :)... Tror faktiskt det är därför jag tycker om sommarn så mycket, för att jag är sämst på att ta tag i nå i att umgås. Men på sommarn blir allt sånt bara av sig själv det går liksom inte att inte umgås på sommarn.

Idag har jag inte gjort mycket av dagen vaknade tolv imorse, väldigt längesen jag sov så länge. Viggo bruka vara bra på att tassa mig på kroppen så att jag vaknar :p Men idag gjorde han bara ett ynka försök sen gav han upp och gick och la sig under sängen. Han låg till och med kvar där ett bra tag efter att jag stigit upp. Sen gick vi ut en kort promenad, vi åt och sen gick vi och la osss igen och tog det bara lugnt. Sen fick jag dåligt samvete eftersom vädret var så fint så då städa jag lite innan vi gick ut på en långpromenad. Och städa behövdes då verkligen, ojoj jag och Vigggo är verkligen expert på att stöka ner, han är faktiskt snäppet värre! För har han inte bitit sönder nån av sina leksaker så har han lyckas bita sönder nån av mina grejer, han är helt sjukt duktigt på det. Oftast är det inte så viktiga grejer, mest plastpåsar och kartonger, hushållspapper eller nån kudde. Men ändå!
Nu är det iaf fint ett tag :)

Nu ikväll har jag varit hos mamma och pappa på långgatan och tiggt till mig en räksallad från pizzan, och sen tvingade jag pappa att hjälpa mig att fixa iordning en fruktsallad. Så då blev det frukt och glass med chokladsås :)

Imorgon ska jag och pappa fara till luleå då jag slutat. Först blire att kolla på lite lägenheter och sen ska alex få fixa mitt hår, så nu ska jag bli ljus igen. Bli mig själv :) haha. Även fast jag faktiskt gillat att vara mörk så är det ändå inte riktigt rätt, kan ju bero på att jag har varit ljus i stort sett hela mitt liv... :p


nej nu är det väl dags att försöka sova ändå!
SOVGOTT
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

om det ändå vore sommar...

Gud vad sliten jag kände mig imorse när jag vakna, antingen har min säng blivit sämre eller så börjar min rygg att krakulera för dom senaste dagen har jag liksom bara önskat att jag sov tilllsammans med en massör. Egentligen borde jag försöka ta mig ut på en promenad innan jag börja jobbba, åtminstone för Viggos skull men det går som seeegt.

Idag kännner man verkligen att våren är här, äntligen! Så länge som jag längtat, eller egentligen är det inte våren jag väntar på utan sommarn, men det är ju ändå en bra början. Det skulle dock inte förvåna mig om det kom ett riktigt jäkla snöregn på nån timme :p

i veckan har jag faktiskt haft fullt upp för en gångskull, eller för det mesta tycker jag att jag har det men då är det mest bara jobb nu har jag hunnit med annat också, hoho. Imåndags fylllde pappa år så då var ju tvungen hänga där, i tisdags avtackade vi Jenny på bjärka åt tacos och kladdkaka :D Men det var skoj, kul att träffa hennne :) Igår var jag och Lena ute med hundarna och skulle låta Unni uppfostra Viggo, men det blev inte så mycket av det för dom lekte mest, haha. Sen var jag, kent och mamma ute på en drygtimmes långpromenad. Så ikväll vet jag inte, ta det lugnt kanske.. :) På måndag blir det att fara till luleå, fixa håret och kollla på lägenheter :):) Det ska bli kul, vill ha med mig mor och far men då är problemet med hunden. Kim har ju helt banagat att hjälpa mig med honom, eller han har blivit rädd för honom bara sådär helt plötsligt så jag kanske få försöka visa attt han inte är så farlig ikväll elller nå :)

Igår ringde jag till jokkmokkshus och skulle säga upp lägenheten men då visade det ju sig att man var tvungen göra det skriftligt, så nu lär det ju gå lika segt som vanligt för mig med sånt där.. ååh

Shiiit vad jag längtar till sommarn allltså, min födelsedag, midsommar, kulturkraft, boden alive, lulekalaset, pdol, kirunfestivalen, solen, alla är så glada tevliga och sociala under sommaren, jag vill ha den nuuu! :) Slippa alla hundra plagg kläder, mörkret och alla dagar inomhus framför tvn eller datorn allt det där tidfördriven som man aldrig hinner med under sommarn, helt sjukt härlig årstid allltsåå :)


Nej nu borde jag verkligen städa, diska, ordna mig, gå ut med Viggo innan kl 14. Vi ser ju vad jag hinner


heej!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

det var rätt roligt

En dag förra veckan när jag för en gångs skull drog en sån där riktig storstädning började de plinga och knacka på dörren, eftersom jag alltid har den låst nuförtiden pga att Viggo kan öppna den och bruka springa på tanterna på våningen ovanför när dom är på väg ner.. Så jag skyndade mig till dörren med Viggo skällande i bakgrunden, en snabb tanke slog mig vem det kunde vara eftersom dom flesta som kommer förbi alltid bruka ringa innan. När jag öppnar dörren står min alkisgranne Stellan utanför.
- Hörru kom kom jag måste få prata med dig, viskar han försiktigt. Medans jag försöker hålla igen dörren så att inte Viggo ska springa ut.
-Ja vad är det? frågar jag fundersamt.
- Joo jag har tänkt att du har ju en lapphund, och dom behöver ju vara ute mycket och han brukar ju skälla och så om dagarna (mumla nå om irrriterad)
- Blir du irriterad? fråga jag och tänkte ut vilken föreläsning jag tänkte dra om alla gånger han spelar carola på högsta volym eller drar opera med sin egen inte så vackra stämma.
- nejnejnej inte jag, men du brukar ju bli.
- Ja kanske för att han ska lära sig att han inte ska skälla!
- Jaja bra taktik. (Vet inte om han var ironisk eller om han bara höll med). Ja men jag är ju förtidspensionerad vet du, så jag kan ju gå långa promenader med han, fleeera timmar!
Jag försöker snällt förklara att det inte nog är nån bra ide, men han tjatar på om hur mycket tid han har. Så jag berättar att han brukar hugga folk i bland men inte ens det hjälper så till sist tackar jag och säger att jag återkommer ifall jag ändrar mig. haha!

Nooog för att han är jävligt konstig men hur tror han i sin vildaste fantasi att jag skulle låta en alkis få min nyckel och gå in här i min lägenhet för att hämta min hund? hoho ibland förstår man inte vad folk tänker med. Men det var ju rätt roligt såhär i efterhand :p

Nyss var jag och mamma ute och gick med Viggo och imorgon måste jag nog troligtvis dra upp till jokkmokk och köpa hundmat, kändes då inte alls nå kul.



heeey godnatt :)

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

Men nu ska snön bort!

idag är det sol och fint väder och förhoppningsvis smälter väl lite snö bort. Just när man fick börja se asfalten komma fram på vägarna igen och man började inse att snart är det sommar, då kommer det 40 cm snö! Lite lesss jag blev. Men nu hoppas jag då att det är slut på det där, jag vill ha sommar. Det händer mycket mer på sommarn. Det känns som att alla här går i i ide på vintern, haha :p

Ikväll är det jobb som gälller, trots att jag trodde det skulle bli en liten ledig dag för engångs skull. Jag hade ju iofs kunnat tacka nej, men det kan vara bra med lite extra pengar dne dagen man kommer på vad man villl göra med dom :)

Nästa helg blir det nog kanske utgång i luleå, har ju lovat alex och kommma, och mitt hår skulle behövas göra nått åt så då kan jag ju slå två flugor i en smäll :)


Nu är det bara en och en halv månad kvar på konsum sen skulle jag behöva vila upp mig, jag skulle vilja fara utomlands och bara soooola och ha skoj. Är det verkligen ingen som är på?




nej nu ska jag göra nå, borde gå ut i det fina vädret =)
rjaaa
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

ångest!

idag har jag jobbat på bjärka på förmiddagen sen sov jag en stund när jag kom hem och efter det har jag tvättat och tvätta heeela dagen, vilket verkligen behövdes för det fanns inte mycket kvar i garderoben :p

Nu har jag sökt in till sjuksköterskelinjen i luleå, gävle och umeå så då får vi se vart jag hamnar om jag kommer in nånstans vill säga. Men vilket som så ska jag då ändå flytta. Vuollerim ger mig ingenting längre och dom få som man har kvar här flyttar ändå snart.. Det blir nog bra, känns kul att veta att det blir nån liten förändring efter sommarn.

Och hur det blir med Viggo har jag ingen aning om längre. Jag har försökt med allt för att få bort hans dåliga ovanor, men det verkar inte hjälpa. Eller han hugger ju inte lika ofta, inte mot mig iaf men när han väl gör det är det ju värre än förut så innerst inne veta jag att jag inte kan ha kvar han. Men hur lätt är det att bestämma att nånting som man tycker så mycket om inte ska få leva längre? Jag kan ibland fundera på om jag har gjort nå fel att om jag inte tagit honom hade han kanske fått komma till någon som tagit tag i det tidigare och kanske lyckats få till han. Idag skulle jag egentligen ringt till djursjukhuset och bokat en tid men jag kunde inte, jag drar bara ut på det hela tiden. Jag vet att jag kommer sakna ihjäl mig efter honom, egentligen vet jag inte hur jag ska klara mig utan den där lilla svarta varelsen som kommer springade överlycklig när man kommer hem, den där busiga lilla vovven som verkligen älskar att leka och busa och som alltid kommer med tassen vid ens kind på morgonen och försöker lite försiktigt väcka en. ÅÅÅH vad fan ska jag ta mig tilll, varför kan han inte bara bli som en normal hund, då skulle de inte finnas en tvekan vad jag skulle göra.

image10

Nu väntar jag bara på att mamma ska komma förbi så vi kan gå ut och gå :)
K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget