det går för fort!

tiden räcker fan inte till. Jag borde städa och laga mat dessutom måste jag bli klar med rapporten idag men än har det inte blivit mycket gjort. Jag vet egentligen inte varför jag skjuter upp det eller varför alla grejer som måste göras tar så mycket längre tid... Hursomhelst ska jag då förbi bjärka nu en sväng sen plocka ihop lite här sen jäääävlar.

Julen har varit fin, jobbat, dansat och umgåtts med familj och vänner. Bättre än så kan det ju faktiskt inte bli :)  På torsdag åker jag ner till luleå igen, nyårsafton kommer spenderas där med min sköna böna magdalena, vi ska laga trerätters och sen får vi se vars det bär av och vem som kommer fira det med oss. Men det blir nog bra hursom, det brukar det bli :)


CHAAAAA!


jag idag

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Bilder / l‰nka inl‰gget

   

23 December

jag borde verkligen slå in massa julklappar nu men det känns som att jag tar det senare ikväll/natt för nu ska jag snart och jobba, på ganska precis 20 minuter..
Dessutom kommer både Therese och Magda hem ikväll så då får jag med mig nån som sällskap kanske :D

Igår bakade jag och mamma lite julgott, knäck, chokladsaker och mjuk pepparkaka. Ikväll när jag kommer hem ska vi klä granen. Det känns ganska svårt att förstå att det är julafton imorgon men det kan ju bero på att det inte blir något särskilt för min del. Jobbar kväll så vi äter lite julmat innan vi börjar jobba sen blir klappöppningen på kvällen med mamma, pappa, kim och farmor. Väldigt lugnt alltså.



Nej nu ska jag kila
god jul!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

good shit!!

men är den nå bra eller?! :D


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Musik / l‰nka inl‰gget

   

hotella

ännu en tenta avklarad. Känns som att jag gör tentor mest hela tiden :p.. Hunnit duscha, packa och städa efter det och nu väntar jag på att min familj ska komma hit och hämta upp mig sen far vi och bor på hotell ihelgen. Myssss! :)

Kommer dock kännas galet konstigt att inte sova med Magdalena en helg, det har ju liksom blivit lite av våran grej ;p hehe.



Nu ska jag bränna en skiva tror jag.
Ha en bra helg!

 

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

to do

åka in till stan, hämta medicin, sola, plugga, träna, äta, baka. Mycket att göra så nu har jag inte tid att sitta här och slösa tid. Dessutom ska jag ha en rapport färdigskriven och litteraturfrågor gjorda till nyår och alldeles just tog jag på mig jobb hela nästa vecka. Ja hur detta ska gå ihop är en annan femma men det får jag klura ut senare.

Hejsvejs.

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

sjukt.

igår var jag till vårdcentralen för hundrefemtielfte gången för att kolla upp mina halsproblem. Tror inte att jag nämnt så mycket om det här, för det är inte särskilt intressant för er att höra om mina olika sjukligheter osv. Hatar när folk ständigt skriver hur dom är sjuk och klagar och gnäller. Varför? Blir det bättre? Är det någon som tycker det är roligt att läsa? nej. ¨Så ibland lär man sig liksom genom att läsa andras bloggar vad man inte ska plåga de få läsarna man har med :p haha

Men nu får ni höra det här iaf för det stör mig lite. I februari eller mars var första gången jag gick dit då jag hade haft ont i halsen, hosta och slem (främst när jag skulle sova) sen sommaren innan, alltså ca 9 månader. Började då förstå att det inte skulle gå över. Fick en underläkare som läkare och hon trodde stenhårt på att jag hade astma även fast jag verken haft något astmaanfall, svårt att andas eller ont i bröstet. Fick prova bricanyl vilket inte hjälpte sen dess har jag använt mig av pulmicort vilket faktiskt tog bort rethostan. Underläkaren slutade så efter sommaren fick jag en annan läkare som har varit helt värdelös. Hon har inte lyssnat på vad jag sagt eller gjort någonting. Jag har flera gånger betalat 170 spänn och fått höra att hon inte har tid att göra någonting? Vadå tid man betalar ju för att det ska ta sig tid. När jag nu i november var till astmasköterskan och gjorde en spirometri var värdena fortfarande nedsatta men ingen skillnad sen tidigare spirometrier. För första gången lyssnade någon på mig och hon trodde precis som jag att det här inte är någon astma. Först skulle jag få komma till min läkare igen för att hon skulle kolla i min hals än en gång men efter ett tag insåg jag att hon ändå inte skulle göra något mer än att be mig gapa lite, kolla i munnen och säga att allt är bra så jag valde att ta en telefontid och slippa slösa 170 kr än en gång och bli hemskickad inom en minut...

Det är verkligen jätttehemskt att vara patient och känna att man inte bli trodd. Jag är verkligen ingen som går till vårdcentralen i onödan, jag förstår inte dom som springer där titt som tätt för minst lilla förkylning men det här har hållt i sig så länge och jag går ständigt och oroar mig över vad det är. Det är jobbigt att inte veta vad som är felet liksom. Via telefon kom vi iallafall överens med att jag skulle sluta med pulmicort och jag fick slemlösande istället som jag skulle ta vid behov. Det här var bara för några veckor sen och nu har jag fått tillbaka hostan och hostar upp blod emellanåt. Nu kommer jag till själva poängen för i fredags ringde jag än en gång dit och bad om att få en annan läkare. Var där igår och hon var mycket förvånad över att jag har fått gått med detta sååhär länge. Hon skickade genast en remiss till sunderbyn, kollade ordentligt ner i min hals och lät mig ta prover. Idag ringde hon och berätta att odlingen visade på att jag har bakterier i halsen och att jag kommer få gå på pencillin i tio dagar och om det inte blivit bättre av kommer jag få fara till sjukhuset och kolla upp det ordentligt.

Vafan är det verkligen såhär det ska vara?! nu äntligen tack vare en vettig läkare händer det nå. Det här hade dom väl kunnat gjort för längesen? Jävla skit läkare! Jag tackar gudarna för att jag bytte. Nu händer det ju faktiskt nå. Den här läkaren tror och lyssnar på mig. Snacka om att jag lärt mig något inför mitt kommande yrke. Jag kommer aldrig låta en patient känna sig misstrodd och ovälkommen. Det är förjävligt och jag har så många gånger tänkt skita i allt det här och leva med det här resten av mitt liv men nu kanske förhoppningsvis behöver jag inte ha ont i halsen nå mer. Håll tummarna för mig!


Nu ska jag ta och städa lite här, diska, laga mat och fara iväg och träna. Ikväll är sista avsnittet av desperate housewives, spännande! :)

hej

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

den eviga frågan

        

VS

         


K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Bilder / l‰nka inl‰gget

   

måndag

jag har haft hela dagen på mig att plugga och göra nytta men idag har det då inte blivit nå gjort. Nu ska jag ta tag och formulera lite frågor till imorgon för då ska jag på sjukhuset och intervjua en undersköterska, sjuksköterska och enhetschefen.. Sen ska jag vara duktigare imorgon vad det gäller pluggandet för på onsdag och torsdag har vi labbar och på fredag ska jag göra en omtenta om jag får plats i tentasalen..
Sen ska jag hinna med att träffa magda och plugga inför allt detta, samt packa inför ihelgen :)

Nåja det är ju bra att det händer saker i livet så jag ska inte klaga. Jag har det toppen faktiskt.


vi hörs

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

glöggat

Ihelgen har det då glöggats för fulla muggar. Men nu ska jag inte dricka på ett tag. Nästa helg ska jag iväg till skellefteå och bo på hotell med min familj. Förra året var vi här i luleå helgen innan jul. Vi bowlade, spelade julklappsleken, åt gott och hade det mysigt. Jag hoppas på en lika trevlig helg denna gång :)
Vi firar liksom julen i förväg då inte hela familjen är samlad på självaste julafton..

Ikväll har Maria och Johan varit förbi, vi åt marängsviss och sen kom Magda hit med middag till mig. Vi har kollat film och surrat, underbart att bakishänga med någon. Nu är det luciavaka men jag tänker nog krypa ner i sängen och se lite one tree hill eller nå. Synd att man är gammal nuförtiden och alla har plikter i vardagen att ta hand om.

nåja vi hörs! :)

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

åtta år sen

tiden går då  fort. Idag är det 8 år sen jag skaffade min första pojkvän. Läskigt vad gammal man börjar bli :P
Nu ska jag alldeles strax bege mig iväg och träna sen bär det av till systemet och vidare till magda. Vi ska käka mat, baka kaka osv. Blir nog toppengreat. Det är det väl för det mesta då det är helg och en tenta är avklarad med godkänt resultat :D

Råkade dock försova mig en timme till tentan men som tur var har jag en lillebror som ringde och väckte mig.

ha en bra helg allihopa :)
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

stress.

usch har mått illa hela förmiddagen. Vaknade strax före sju imorse av att jag höll på att spy, sen har jag legat i sängen till 13 och hoppats på att det ska ge sig. Nu när jag har fikat och duschat känns det faktiskt lite bättre. Men nu blir det stressigt för jag måste hinna plugga till tentan imorgon, tvätta kläder, träna och laga mat till kl 18 för då slutar magda och då ska vi iväg på glöggkväll :)

Kilar iväg och fixar mig och hoppas på att färgen i håret inte farit ut...
hej!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

trevlig helg

det var längesen jag haft en sådan bra helg som just denna helg. Den började egentligen redan på torsdagkväll eftersom jag var fri från skola på fredag :)

Kent kom ner och vi julpynta, laga mat, fikade, såg film och svamla. Det var riktigt trevligt att få lite egentid med Kent för det händer alldeles för sällan.
På fredag fick jag umgås med båda mina bröder, vi julhandlade och nu har jag bara en julklapp kvar :D På kvällen när dom åkt hem gjorde jag mig redo för fest. Hämtade upp Martin och begav mig till Magda vilket är en standard nuförtiden :)
Där blev det förfest med trevligt folk, drog på allstar en sväng och sen vidare på efterfest hemma hos mig :)
På lördag bestämde vi oss för att inte dricka. Istället tog vi tag i Magdas tapetsering och på riktigt kan jag inte förstå hur något så tråkigt kan bli så roligt? Det var en upplevelse minst sagt och även fast det många gånger kändes hopplöst så lyckades vi. Dock fick Jonas komma dit och hjälpa oss en aning på kvällen men det mesta klarade vi själva :)
Idag har vi färdigställt alltihopa, sålt magdas bil, ätit tacos och färgat mitt hår. Magda är en underbar vän och jag är så glad att vi grävt ner stridsyxan och hittat varandra. För det finns inte en enda stund då jag inte har kul i hennes sällskap.



Nu ska jag bege mig i säng och sova gott för imorgon är det föreläsningar hela dagen lång och sen kommer mamma på besök :)
NATTI!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

tapet

ja herregud vilken dag alltså. Vaknade efter några få timmars sömn av att magda ropar att vi måste stiga upp och fara hem till henne för att spackla och tapetsera. Eftersom vi inte hade någon bil försökte vi få tag på någon skjuts vilket inte gick så bra. Vi fick snällt vandra iväg till bussen och det är inte det roligast att göra då man är gode bakis. Hämtade bilen inne i stan och sen tog vi med oss martin och handlade lite grejer och åt på subway. Jag var inte en bra chaufför då koncentrationsnivån var alldeles för låg :p

Sen dess har vi hållt på med denna tapetsering och det har fan i mig inte varit det lättaste. Så nu förtjänar vi då att sova och imorgon fortsätter vi med resten. Nåja det ser rätt bra ut ändå även fast vi typ fått slita håret av osss vissa stunder.


Nu ska jag krypa ner i sängen med min lilla vapendragare.
godnatt :)
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

jag kan inte låta bli att undra



There's some things we don't talk about
rather do without
and just hold the smile
falling in and out of love
ashamed and proud of
together all the while

You can never say never
why we dont know when
time and time again
younger now than we were before

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Musik / l‰nka inl‰gget

   

nog hade jag

såg en film på femman ikväll "Win a date with Tad Hamilton" den var väl egentligen inte så särskilt bra men Josh Dushamel som spelade en av huvudrollerna gjorde den lite bättre just för att han var så het :D


nog hade jag! 

K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

december

idag var det tentadags igen. Tycker det har varit lite väl mycket tentor på senaste. Vet inte om jag riktigt gillar det här med en kurs  i taget, ibland kan det vara skönt med parallella kurser. Det gick inte allls nå bra men jag är glad ändå för nu är det över och anledningen till att jag faila har mycket att göra med att måndagen bestod av lite plugg då jag istället for och hälsa på Jonas, Therese och deras lilla Leila. Jag blev kär på fem sek, hon var helt underbar. Jag överdriver inte ens, jag tror nämligen aldrig jag har sett en sån gullig bebis :)

Idag var det meningen att jag skulle julpynta. Jag var riktigt taggad när jag kom hem. Sofie kom hit på lite julefika och mys i dryga två timmar och efter det var jag slut som artist. Inte så konstigt kanske då jag inte sov nått inatt. Men nu har jag sovit dryga två timmar här ikväll så sen dess har jag varit pigg. Kanske borde jag slänga mig i säng och stiga upp tidigt för att pynta innan skolan kl 13? Dock inte riktigt min grej tror jag. Får ta det imorgon kväll istället efter träning, solning och surr med magda :)

På torsdag kommer Kent ner och då ska vi hänga på stan, leta julklappar och strosa runt. Jag ska försöka hitta mig nått snyggt till ihelgen och sen hoppas jag vi äter nått gott. Det är inte alllt för ofta man har kvalitétstid med sina syskon nuförtiden så jag har tänkt passa på att njuta. På fredag kommer också Kim ner och då blir det ännu mer julmys :D




nu drar jag vidare.
eeehj
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget