memories

det är sjukt vad mycket gamla bilder jag har på datorn, hittar alltid någon gammal undangömd mapp när jag är och kolllar runt, nu hittade jag en mapp med bilder från min gamla mobil från gymnasietiden, här kommer lite bilder! :)

   
       


haha fan vad kul man haft! :)
Nu ska jag sova så jag tar mig upp klockan sex. Godnatt

K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

VFU :)

en dag kvar av min helgpraktik, sen är det bort gjort! =) Nästa helg blir det vuollerim och det känns faktiskt riktigt kul. Helgen efter det den 13 februari blir det inflyttningsfest här på porsön och alla är välkomna! Haha undra om jag nämnt det tidigare? Nåja isf är det värt att nämna det igen, meddela bara mig innan så jag kan fixa gästbiljetter in till stuk för er som inte är studenter :)

Känns hur kul som helst att vara ute på vfu btw, det är verkligen det här jag ska syssla med och ärligt talat får jag ofta beröm för det jag gör. Kanske alla får? Nån slags taktik för att vi ska känna oss bättre och säkrare kanske? Jaja sprolla, det är då iaf hur kul som helst :D


Ikväll har jag ingen aning vad som händer, börjar ju först 13.30 imorgon så jag skullle ju kunna hitta på nå. Men de flesta jag känner jobbar, är sjuk eller har andra planer så just nu känns det som att det kommer bli en väldigt lugn kväll där jag nog får sällskapa med mig själv..


Har förresten en spotify-invite till den som vill ha. Troligtvis har väl varenda kotte spotify vid det här laget men om nu någon av er skulle vara utan så kan ni ju kommentera här :)
Nu ska jag ta mig i skinnet och gå och handla nå god helgmat!

puss på er!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

stormigt

vilken dag, en riktigt bra dag! :)
Sov hela natten inatt igen, det här ser bra ut. Kanske till och med jag kan bli någonting likt en normal människa, haha. Tog sovmorgon till 9.30 sen steg  jag upp och bestämde med Emil att jag skullle följa med han och Ola in till stan vid lunch. Pratade med mamma i telefon, åt frukost, duschade och fixade mig så jag var klar fram till 12 då Emil och Ola hämtade upp mig på ica. Alltså vilken snöstorm det varit, vi har hållt på att blåsa bort mer än en gång :p haha.

Jag inhandlade mig ett linne, en tunika och en halsduk på rean och Emil gick lös på varenda affär vi var in på ;D Sen lunchade vi på exotic, som btw har världens bästa buffé! Gå dit ni som ännu inte gjort det. När vi var påväg från stan bestämde vi oss att först köra förbi systemet vid busstaion. Det skulle vi inte gjort! Vi körde fast och fick skotta, putta och få hjälp från några vänliga själar innan vi tog oss lossss :p haha. Väl inne på systemet hjälpte ett gammalt par mig att hitta goda röda viner, och tanten lovade mig att ett av vinerna skulle fånga min drömprins ;P Så det återstår ju att se, man kan ju alltid hopppas ;D haha!

Underbar dag med världens bästa Emil och Ola! Imorgon har vi planerat in en filmkväll i vanlig ordning :)

Väl hemma har jag hunnit surra med Maria, Sofia, Sofie, Anton och Alexandra i telefonen. Jag och Alexandra såg pdol the movie medans vi surrade och nostalgin var på sjukt hög nivå! Vi blev alldeles glada, det finns absolut ingen bättre film. Jag har sagt det förr och säger det igen, den kan få mig på bra humör no matter what! :D


Imorgon blir det att ta tag i städningen på tallvägen, ska bli så skönt när det är över! Sen nästa torsdag så kommer jag hem till byn igen och helgen bjuder på en sväng vintermarknad. Helgen därpå blir det inflyttningsfest här på proffesorsvägen, alla mina vänner och alla som jag känner är välkomna! Blir nog grymt. Jag älskar attt ha saker planerade då har man alltid nånting att längta på!

Bjuder på några egobilder som avslut. Efter all vistelse ute i snöstormen blev mitt hår lockigt som det egentligen är men som jag i vanliga fall inte alls trivs i, men ikväll har det faktiskt funkat helt okej! ;)

       





K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

vad hände?

vars tog dom vägen?!


Co2Cartridge och Kim Hedlund på sång, min kära bror. Han är duktig och jag var bara tvungen att skryta lite! ;)

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

natti

första dagen gick bra, jag överlevde. wiiihoo, hehe :) Nej men allvarlig det här fixar jag. Nu ska jag väl slänga mig i säng eftersom jag ska befinna mig på sunderbyn kl sju imorgonbitti!

Ska också ringa och kräva mer pengar från min kvartersvärd pga den skitiga lägenheten vi kom till i fredags och boka massagetid åt mig och min bror nästa tisdag :)


Nej nu har jag absolut inget roligt alllls att komma med, hojaaaa!
sweet dreams hörrni, nu ska jag sova.


pussss!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

tjoho

ojojojoj nu ska ni få höra! Somnade framför tvn igår kl 21, vaknade efter ett och skyndade mig till sängen och somnade om igen! Helt oooootroligt :) Vaknade först kl sex imorse rätt pigg men insåg att det var lite väl tidigt att stiga upp så när klockan ringde vid åtta klev jag upp :) Har fikat och sett vakna med the voice, snokat lite på internet och nu ska jag ta tag i mig själv. Måste ta mig in till stan och på skolan för att skriva ut lite papper innan 12.30 så det är nog dags att sätta igång. Börjar nämligen första dagen på min verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kl 13.30. Usch jag är nervös, det känns jobbigt samtidigt som det känns otroligt kul!


Hannis, det kommer bilder snart på mitt nya boende när jag får tillbaka min usbkabel som pappa råkat sno hem :p haha! :)


puss på er
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

porsöbo

Förlåååt att jag inte uppdaterat på ett tag men jag har ärligt talat inte haft tid. Måndag, tisdag och onsdag har vi haft heldagar i skolan. På onsdag kväll blev det tacos kväll med mina rävepojkar (Emil, Ola och Olle) :)
På torsdag var det lab i cvk och subkutan venport sen senare på kvällen gick jag och mamma och såg high school musical eftersom jag vunnit två biljetter från lulebo.

Sen desss har vi flyttat! Hela torsdag kväll/natten packade vi. På fredag kom pappa och Kim och sen des shar vi packat ner, städat, flyttat, lyft, packat upp, sorterat, slängt, hängt upp osv.. Jag har varit helt sluuut! Men nu är det i stort sett klart och jag är så nöjd, det blev riktigt mysigt :)

Tusen miljoners tack till min helt underbart fina familj. Finns verkligen ingen bättre!!


Nej nu ska jag krypa ner i min säng, var sjukt trött där vid midnatt men nu har jag piggnat på mig efter ett telefonsamtal. Typiskt obra! :p

natttti
K O M M E N T E R A (4)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

ångest

Åååååångest. Känns som att jag sagt och gjort massa onödiga saker igår. Kan inte sätta ordet på vad men idag har jag riktigt fyllleångest, det händer fan inte ofta men idag känns allt bara jättejätte jobbbigt. Nästan så pass att jag ångrar att jag var ut även fast det verkligen var jättekul att träfffa brudarna igen så känns allt jättejobbigt.

Usch vad har jag gjort när jag kännner såhär?!



Nu blir det mat och duschen så kanske allt känns lite bättre.
hej
K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

HUMOOOR! :D

det blev ingen helgkaramell, inte idag iaf. Däremot kanske vi gör ett nytt försök imorgon, ska prata med gästen :) hehe.

Idag har jag varit in till stan med Sofie och Cissi och käkat lunch. Sen shoppade jag och Sofie lite små tjaffs. Inatt blev jag klar med rapporten, eller imorse faktiskt. Så vid 19 ikväll somna jag in efter varit vaken i 37 timmar, helt sjukt. Vaknade nu vid tolvslaget och sen dess har jag varit pigg igen. Ska ändå göra ett försök att sova alldeles strax, det här måste bli till rätta nån gång, dessutom måste jag vara pigg imorgon får då äre party :D


Eftersom det inte blev nå av gästbloggningen så bjuder jag på ett otrligt roligt klipp. Humooor på hög nivå, hopppas han är seriös också för det är det som gör det så sjukt roligt!! Jag kan inte sluta skratta, hahaha! ;D

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

21.44

går inge bra för mig, inge bra allssss. Har inte kommit någon vart än, så det blir nog en lååång natt inatt. När rapporten är klar och inlämnad ska jag fira det med en lunch tillsammans med Sofie och Cissi inne i stan :) Sen ska jag till Alex och inhandla lite hårprodukter samt hämta lite grejer till bilen som hon tagit med från Boden. Sen kan jag hämta min bil :D:D:D


Blir en bra dag imorgon när den här skiten är över, så jag längtar. Dessutom ska jag bjuda på en helgkaramell imorgon, förhoppningsvis varje fredag i fortsättningen.. Fast mer säger jag inte, resten avslöjas imorgon men ledtråden är gästbloggare ;) hehe




nu ska jag skriva tills fingrarna blöder.
puss!
K O M M E N T E R A (3)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

idag mår jag bra :)

igår sov jag helaaa dagen. Vakade natten innan eftersom jag hade tvättid kl sju och inte längre litar på min egen uppvakningsförmåga. Somnade bland alla böcker vid 13 och sov till 20, steg upp åt middag och fortsatte läsa ur litteraturen somnade efter 23 och vaknade igen kring 01.00 då bestämde jag mig för att prova sova en hel natt, och det gick hyffsat bra :) Vaknade några gånger men somnade fort igen. Kl 5.30 gick det inte sova mer, inte konstigt kanske eftersom jag då sovit typ 14 timmar igår, haha :p Pigg som aldrig för steg jag upp duschade, fikade, diskade, städade och vek tvätten. Sen har jag lyssnat på vakna the voice imorse som vanligt och njutit av hur sjukt utvilad jag känner mig. Jag kan verkligen inte minnas sist jag kände mig så här pigg och det gör mig alldeles jätte taggad till att bli klar med rapporten, vilket är ett måste eftersom den ska vara inne senaste kl 12 imorgon. Jag har inte hunnit nånstans med den alls så jag hoppas verkligen den här känslan om att det kommer gå lätt som en plätt stämmer.

Idag mår jag bra, så bra! Hopppas den inte förstörs så fort jag öppnar böckerna..


'
Önska mig lycka till!
Vi hörsssss :)
K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

wiiiotrioo

den här dagen gick ju då sinnessjukt fort. Har inte hunnit plugga än, tänkte ta tag i det nu allldeles strax :P Har tvättid klockan sju så det är väl ingen idé att slänga sig i säng antar jag. Försökte sova inatt, vilket inte gick så bra. 5.30 gav jag upp steg upp och åt frukost och lyssnade på vakna med the voice. Tänkte plugga men då började ögonen genast bli tunga. Just innan tio somnade jag och blev väckt av mamma kl 15, tog mig inte upp fören 16. Det har blivit ett sånt sinnessjukt mönster det här med min sömn! Jag skyller inte på någon annan än mig själv men det är faktiskt sjukt svårt att få till det när det blivit så här konstigt. På natten är jag pigg och på morgonen är jag trött, det är så min kropp vill ha det nuförtiden. Tänk er själv om ni skulle tvinga er kropp att stiga upp på natten och sova på dagen, är nog inte allt för lätt eftersom eran kropp är inställda på att sova på natten och vara vaken på dagen. Eftersom min kropp vänjt om sig så blir allt cpsvårt!

Nåja ihelgen löser det sig nog kanske, förhopppningsvis är det bätttre tills nästa kurs :)

Ikväll har jag varit med min favorit Emil och favorit Ola. Vi besökte ica maxi och inhandlade ingredienser till en marängsviss. Sen fixade jag ihop en sån, vi drack cola, sleva i oss glassen och såg en halvdålig film med Micke. Sen kolla vi runt lite på internet, kikade på paradise hotel och surrade. Vid närmare 00.30 insåg vi att Ola behövde sova och jag och Emil behövde plugga så Emil skjutsade hem osss. Sen dess har jag suttit här och hängt, gruvat mig för alla dessa jobbiga böcker där jag nu måste börja leta upp vettiga grejer att skriva om. Jag hopppas verkligen att jag har mycket energi imorgon så jag får det mesta bort gjort. Skönt om man för engångskull skulle slippa lämna in den i panik fem minuter innan utsatt tid! ;p

Känner trots allt att det var otroligt behövligt att komma ut från den här lägenheten, nu har jag mycket mer energi igen.


Och en sak till, pappa ringde ikväll och berättade att min bil är klar imorgon :D Kommer bli en fattig tjej men en bil rikare så antar att det trots allt är värt det. Billig fyllla på lördag, för annat har jag inte råd med.

Godnatt mina vänner och alla som jag inte känner! :)
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

tre favoriter

Ska bjuda på min tre favorit låtar just nu. Jag har så sjukt blandad musiksmak som ni ser! ;D
Men lyssna, helt underbara! :)




Hoffmaestro - So you do (Slimi Jimi Bubby Boy)




Henok Achido - High on life (when the drugs don't work)


Renegade Five - Running in your veins


puss så länge!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

tidsfördriv

pigg som en mört, kanske håller mig vaken till ikväll och vänder tillbaka dygnet. Men det återstår att se annars ringer Emil och väcker mig imorgon kl 10! :)
Sysselsätter mig väl med detta tidsfördriv medans jag lyssnar på vakna med the voice, som äntligen är back on track :D

Bläddra igenom sms:en i inkorgen och räkna till tio, det sms du hamnar på ska du skriva in under frågan. Räkna om och skriv nästa sms under nästa fråga osv.

Här är mina sms:

1. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Oj förlåt skickade fel :)

2. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
- Kod.? :p

3. Vilket sms blev du mest berörd av?
- oh yeah! jag ville bara be om ursäkt för att jag har kört ihjäl tomten (han stod vid vägkanten o pissa, inga reflex hade han) men ja önskar dig god jul iaf!

4. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
- Godnatt djungelkatt!

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
- Sitter på bussen med en partypet

6. Vad skulle du säga till Gud om du träffade honom?
- Tack för en trevlig kväll igår och idag :) hade jätte mysigt! Kram

7. Vad vill du höra mest av allt?
- Fikar hos farmor. Men ska du jobb under nyår?

8. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
- En kram iallafall?

9. Din mest romantiska replik?
- Tja jag är hos farmor. Vet ej Sj? :)

10. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
- Hehe jag åkte dit och kollade på dom andra :p är helt slut idag men försöker få i mej nån grogg så kanske det blir bättre :) vad gör du?

 


se så roligt man kan ha :p haha!
hejråååå

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

hemlis

jag tror att min kropp börjar ta igen sig på all sömnbrist, har sovit sjukt mycket både igår och idag. Steg upp kl 17 idag, haha :P
Plugga har inte blivit av än, inte heller någon uppröning av lägenheten eller tvätttande av alla smutskläder. Men det hinns väl, nu ser jag Johan Falk på fyran och ska försöka få i mig nå mat för inte ens det har jag hunnit med ;P



Har förresten inte avslöjat vad jag gjorde för hemlis i torsdags, här kommer den!


jag blev brunhårig!         före färgningen            efter färgningen           fick en tatuering i fredags


ses
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

lugnt

två dagars i boden, det är aldrig tråkigt med Alex. På torsdag spelade vi spel, åt sushi och drack vin med Samme och Matte. Igår var vi slööö, sjukt slö. På kvällen tog vi tag i oss själva och blev bjuden på tacos hos Samme :)

Sen att allt blir en gnutta förvirrat i alltihopa är väl saker man får ta. Det är mycket man inte alltid förstår sig på, verken vad det gäller sig själv eller någon annan. Jag vet att jag talar i gåtor men jag var tvugen att få ur mig det trots att det egentligen inte är lämpat för hela världen.


Ikvälll blir det sjukt lugnt iaf.
pusse!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

kdkps

alltså det går verkligen segt med pluggandet för mig, men det vet ni väl vid det här laget. Jag gnäller alltid här så fort jag måste plugga, fan så jävla gnällig jag är!

Imorgon ska jag hänga med min fina Alexandra, vi ska kanske fixa en lite impulsgrej imorgon, en överraskning. OM jag vågar ;p haha. Men innnan dess ska jag göra bort min eximination och som det ser ut just nu så kommer det inte alls gå, har gått igenom ett moment av tre eller egentligen ett av sex! Känns ju verkligen inte bra :(
Men natten är lång och det är ju trots allt drygt 11 timmmar kvar tills det är dags :p
Jag är CP!


hare så bra :)
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

det hände en grej..

jag har inte pluggat ännu. Emil ringde mig och ville att jag skulle komma in till stan, tvekade först men när han bad snällt om att jag skulle köra hem honom så tänkte jag att det kan jag väl ändå göra. När jag svängde ut från tallvägen hörde jag hur det lät under bilen, har gjort det en tid nu lite till och från men sen har det varit lugnt. Stannade iaf på statoil för att kolla under bilen om det hängde nå löst, det gjorde det inte. Precis som alla andra gånger såg jag ingenting. När jag sen skulle vända och köra vidare går det inte. Det går verken backa eller köra framåt! Så jag får snällt vandra in på statoil och be den snällla kassakillen om hjälp, han provar också att köra den men liksom jag kommer han ingen vart. Han tror attt det är drivknutar, eller drivaxeln som är trasig. Ringer pappa iförtvivlan, i vanlig ordning blir han alltid lika upprörd och diskuterar i allt möjligt. Inte för att han är upprörd att jag har hett sönder nå utanför att han inte förstår vad som är sönder och att jag inte kan förklara för att jag inte vet vad nå är och han kan inte se vad som är felet.

Jag ringer iaf Emil och meddelar att jag inte kan hämta han för att bilen gått sönder, så han ringer Micke och säger att dom kommer och hämtar mig. Statoilkillen hjälper mig att skjuta undan bilen på sidan och sen får jag sitta inne på statoil och vänta tills Emil och Micke dyker upp som två änglar och skjutsar hem mig. Så den här kvällen har minst sagt inte gått nå bra för mig. Jag är fortfarande helt okunning i det jag ska kunna till tentan på torsdag och har nu även en trasig bil, det här suuuuuger.

tack till killen på statoil, Emil, Micke och pappa (i förväg för att jag vet att han kommer hjälpa mig att fixa den ellet att den åtminstone bli fixad).

godnatt
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

Back on track

ja det här året börjar ju bra. Jag som bestämt mig att ändra om hela min taktik, sova rätt, äta rätt, plugga rätt. Bröt varenda regel idag, sov till tolv somnade igen vid 16 och vaknade nyss. Har fortfarande inte ätit eller pluggat. Jag som skulle plugga hela dagen, hur fan ska det här gå?! På torsdag är den praktiska tentan i omvårdnastekniker och just nu kan inte jag någonting, har inte ens tagit fram böckerna från bokhyllan.

Att man allltid ska lyckas få denna panik. Dessutom är alla på party ikväll, det är tydligen helg IGEN. Jag är less låt det bli vardag igen, människor måste komma tillbaka till sina rutiner, och jag måste kunna plugga. Ge mig styrka någonstans ifrån!


nåhå nu blir det iaf att laga mat, sen blir det plugg hela natten lång. Jag är mig då lik! ;p  haha.
hej så länge
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget

   

svisch

nu är man åter i Luleå igen, känns jättebra trots att jag haft två helt underbara veckor hemma i fina Vuollerim. Mamma och pappa har pysslat om mig och skämt bort mig, mina föräldrar kan verkligen vara världens snälllaste! :)

Julen var lugn och stillsam. Nyår delade jag som vanligt med våra grannar. Jag och Therese stod för efterrätten och den vart bra, synd bara att den var stenfrusen och att vi inte tog vårat förnuft till fånga och lät den tina :p
Närmare tolvslaget ramlade det in ännu flera människor och det blev singsttar hela natten lång. Skulle sluta dricka vid tolv eftersom jag skulle jobba 13 - 21 kommande dag. Gick ju inte så bra, slutade 4.30! haha. Men det gjorde inget, jag var lagomt full och mådde bra dagen efter förutom att jag var sjukligt trött och fick kämpa för att orka hålla mig vaken på jobbet.

De två senaste dagarna har jag bara jobbat och umgåtts med familjen, vi har varit vaken till 4 på morgonen båda dagarna, spelat spel och kollat film, mys :)
Idag hann jag förbi bror en sväng, hämtade mjukkakorna som farmor gett osss. Sen begav jag mig en sväng förbi Sofia också innan jag for mot Luleå, hon bjöd på Simons födelsedagstårta, synd att inte själva födelsedagsbarnet höll sig hemma ;p. Tårtan var iaf super och sällskapet med, jag borde ha varit förbi fler gånger de här dagarna men dagarna har verkligen sprungit förbi, känns verkligen inte som att jag varit hemma i TVÅ veckor. Sinnessjukt fort har det gått!

Ikväll har Hanna, Cissi och Sofie varit förbi, vi satt och tog igen massa surr och sen blev det max. Riktigt gott, så jag längtat. Men ingenting slår sällskapet, fina fina människor. Underbart fina människor :)



Nu ska jag läsa ut min bok, imorgon blir det hårdplugg. Jo imorgon på dagen. Det nya året ska bestå av ett inte allt försent pluggande :) Förresten så lyckades jag pricka in högsta betyg på de två sista tentorna. Jag är nog lite duktig ändå, nu gäller det bara att behålla allt man lärt sig där någonstans i skallen.

Här får ni några bilder från jullovet :)

min nya mössa


min nya morgonrock


nyårsafton


efterrätten


Kajsa goes mittbena

sovgott ♥

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / l‰nka inl‰gget